Enkla nöjen

Idag har varit en ganska slapp dag. Vi har ingen undervisning på fredagar och eftersom kurserna inte kommit igång så mycket än finns det inget att plugga på eller arbeta med. Tror de flesta i gänget tog chansen att sova riktigt länge.

På eftermiddagen åkte jag och Patrik iväg till ett shoppingområde som heter Dongdaemun. Vi hade aldrig varit där innan och förväntade oss "västerländsk shopping" typ Drottninggatan i Stockholm eller kanske Åhléns, men icke. Detta var mer av den koreanska sortens gallerior märkte vi. En typisk koreansk galleria, åtminstone de vi besökt hittils, är 6-8 våningar hög och våningarna är uppdelade på t.ex. herr, dam osv, på känt manér.

En stor skillnad är dock att våningarna sedan inte innehåller butiker eller är uppdelade på märken/stilar utan istället är det mer som en marknad eller mässa. Det är många små "bås" där man helt enkelt hyr en plats att sälja. Detta gör att det blir väldigt osorterat och väldigt trångt. För oss som mest ville fönstershoppa blev det lite påfrestande att alla mer eller mindre försökte få oss att köpa precis som på Hötorget i Stockholm. Kanske något mer diskret dock.

Dit åkte vi tunnelbana, men hemåt ägnade vi oss åt det enkla nöje vi upptäckt som är både enkelt, billigt och roligt. Nämligen att åka taxi. Startavgiften här är 1900 won, motsvarande 11,5 sek. Denna får man sedan åka för. En typisk resa brukar hamna på kanske 20 kr. Eftersom vi var en bit bort idag slutade resan på ungefär 30 kr, vilket får ses som ett rätt billigt nöje.




Dongdaemun: (Även downtown är det omöjligt att inte få in elkablar i bilderna, fler exempel kommer)


Kommentarer
Postat av: Charlotte

Halllu!

Joo, det krävs förvisso att man är på rejält shoppinghumör och redo att kriga sig fram i folkmassan, ni får ge det ett nytt försök senare. I Hong-Dae finns lite mer "fönstershopping" men även gatumarknad a la Portobello med massa prylar. Men som sagt många coola butiker också. Likaså Myoung-Dong och Apgujong.

(Dong betyder område).

Kram!

2009-03-07 @ 12:07:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0