Hot Pot 2.0


I ett av de första inläggen här i bloggen skrev jag om Hot Pot och hur ryggraden från en gris uppenbarade sig under ett lager av inbjudande sallad och svampar. Besvikelsen i gänget var stor och vi skulle aldrig mer äta något liknande. Kommentarer i bloggen, som jag vid den tidpunkten inte godkände, tyckte vi var rätt dumma som inte tog tillvara den koreanska kulturen och kort och gott "åt, höll tyst och tyckte om". 

Idag, och faktiskt två gånger tidigare, har vi ätit Hot Pot v 2.0. Det är lite samma idé, fast helt annorlunda. Det som skiljer är kryddorna och köttet. Istället för ryggraden så serverar den här restaurangen tunnt skurna skivor av biff (?) som vi sedan kokar i såsen under ca 1 minut. Man tar så att säga sin bit med pinnarna, kokar och sen äter. När allt köttet är klart så kokar man en omgång äggnudlar i samma sås, vilket ger nudlarna en helt annan smak, väl värd ordet kulinarisk upplevelse.

Som efterrätt äter man ris blandat med ägg och lite purjolök som "halvsteks" i gjutgärnsgrytan, som tidigare agerat Hot Pot. Det är svårt att beskriva både konsistens och smak, men alla är tämligen överens om att det är helt suveränt. Just den här rätten är något vi alla gärna skulle plocka med hem till Sverige. Tyvärr är det få förunnat med gasspis och utan det blir det svårt att tillaga.

På bilden nedan sitter Vera från Sverige och Alex från Tyskland. Alex är ca 195 cm och får således lite ont i både knän och fötter när vi tvingas äta på golvet. Själv har jag perfekt långa ben för att ibland veckla ut dom under bordet för att släppa ned en och annan blodkropp till fötterna. Vi beräknar att framåt sommaren kunna sitta så som man bör, dvs i skräddarställning.



Kommentarer
Postat av: Anna

Men gud. Inte okej att skriva sånt här när jag är hungrig och har 2 timmar kvar till lunch..

2009-03-18 @ 10:55:11
URL: http://kvinnan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0