Robinson 2009

Precis som i Robinson handlar det om att överleva. De första veckorna lyckas ingen klätta i Maslows behovshierarki. Alla här befinner sig fortfarande i den allra nedersta nivån där allt vi begär är tak över huvudet och mat. Vi är desperata, behövande och sökande. Till skillnad från Robinson så äter vi inte palmhjärta eller råttor som Kent Larsen eller någon annan fångat. Istället överlever vi på diverse bitar av okänt ursprung som tillagats på sätt som skulle få svenska myndigheter att kippa efter andan och tvingas käka betablockad i tjugofyra månader.

Idag, i ett desperat försök, kastade vi oss i en taxi mot det vi trodde skulle bli räddningen. Vi hade hört rykten om "Ee-mart", en plats med allt från blöjor till cornflakes. Vi kunde inte skriva namnet, men vi hade hört från Alessio, den charmige italienaren att det hette just så. Vi chansade. Första chauffören skakade intensivt på huvudet. Han hade ingen aning om denna oas existens. Vi hoppar in i nästa taxi med förhoppningen om att den förste precis fått körkort. Samma visa, han visste inte heller. Tredje gången gillt, nu måste det ju klaffa. "No no, no Ee-mart". Vi började känna hur hoppet rann ifrån oss. Våra initiala planer innefattade baguette, färska tomater och mozarella, samt senaste avsnittet av Lost.

I ett desperat försök hoppade vi in i taxi nummer fyra. Frågade vänligt efter "Ee-mart" men fick samma skakande som svar. Plan B, vi åker till Homeplus. Homeplus är lite som Maxi ICA Stormarknad, fast utan bröd, utan mozarella och utan tomat. Ni kanske tror jag ljuger, men det är faktiskt sant. Det existerar ingen ost där. Det finns i princip bara torkad fisk. "Homeplus, ne ne", (Homeplus, ja ja) sa chauffören. Och iväg bar det.

Väl framme på Homeplus plockar vi hastigt på oss övriga varor vi behöver i vår hydda. Lukta gott till min och Jõao´s toalett, skin-care, Herseys choklad samt Kelloggs Special K. Mjölk behövs inte, det kan man "låna" i kylen. På tunga ben, helt utan energi, men med massor av vilja släpar vi oss så fram till matställena utanför butiken. Då hoppet var ute om att kunna få den efterlängtade franska brödbiten började vi sikta mot Bibimpap, koreas svar på köttfärssås och spaghetti. Vi sökte igenom tiotalet platser helt utan framgång. Även hoppet började lämna oss.

På det sista av kraft och vilja släpar vi oss så fram till första etappen på vår räddning. Våfflor. Våfflor fyllda med jordgubbssylt och lite sirap hade varit höjden av lycka, men substitutet jordgubbsglass fick duga denna kväll. Med hjälp av vårt pånyttfödda hopp får vi tag på en ny taxi som för oss mot det som fått bli kvällens plan C. Restaurang Gyllne Måsen. Gyllne Måsen har räddat oss många gånger genom åren. Allt från frukost klockan 07, till kvällsmat klockan 07. 

Väl framme lät vi taxin stå att vänta. Patrik vaktade matkassarna och jag stapplade på svaga ben in och beställde. Patrik ville ha bearnaise och cola, jag ville ha ingetdera men light. Lyckades med 2 cola, samt huvudrätt. Taxiresan fortsatte ett par minuter och sedan var vi hemma i vår hydda igen. En upplevelse rikare, ett steg närmre nästa läge i behovshierarkin.







Kommentarer
Postat av: Anna

haha, jag fick i mig lite mat så nu äre lugnt!

2009-03-18 @ 14:22:26
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Hanna Laktosintolerant

bibimpap ar ju det godaste som finns!! jag tror jag skulle klara mig jattebra i Korea dar ost ar forbjuden. Min mage skulle skratta sig lycklig.

2009-03-18 @ 16:39:06
URL: http://hannalindqvist.blogg.se/
Postat av: Henrik

Ja bibimbap är jättegott, särskilt om det är lite kött i den. Tyvärr fanns det inte nåt sånt på det här stället, så vårt substitut fick duga. Men jag är säker på att din mage som sagt skulle gilla detta :)

2009-03-19 @ 10:10:04
URL: http://seoul.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Haha men vad fan killar, det finns en oskriven regel: "Man äter bara inte Mc Donalds utomlands" finns det ngt tråkigare, ok att möjligtvis prova Bulgogi burgaren som är lite mer exotisk.

Säg till era koreanska vänner att visa er följande ställen:

Mandu (typ stekta minipiroger)

Kim-bab (california rolls)

Ddokk-pokki (Måste ni prova!)

Chicken Galbi (Dakk Galbi) (Kykling wok)

Beef Galbi (Gott marinerat kött)

Bulgogi (Marinerad entrecote)

Han-Ja (tror det hette så, verkligen 50 rätter av all slags koreansk mat, så får ni prova lite annat)

Sushi Hiroba eller annan bra sushi

Ramyoun (Deras nudlar, riktigt goda)

Oo-dung (Tjocka nudlar)

Cha-jang-myoun (finns ofta på delivery, nudlar i brun sås, beställ friterad kyckling till, jävlans gott)



Chopp, så måste ni faktiskt prova allt detta annars missar ni ngt! Skriv av min stavning och fråga ngn som kan engelska var allt ligger :)



I Busan ska ni äta på fiskrestauranger, ni pekar på den fisk ni vill ha ur akvariumet helt enkelt ;)

Färskt skall det vara, varning för dödsryckningar.



Kram!



2009-03-21 @ 23:56:33
Postat av: Henrik

Förlåt Charlotte! Men vi har åtminstone testat noodle-cups!! ;)

2009-03-23 @ 06:02:02
URL: http://seoul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0