Melodifestivalen

Som den världshändelse melodifestivalen är så håller vi självklart koll på den även här i Sydkorea. Tyvärr sänds den inte i nationell tv här, eftersom den krockar med en japansk gameshow, men vi kan ju alltid använda oss av SVT-play. Reaktionerna har naturligtvis inte låtit vänta på sig. Som vanligt är det en massa koreaner som inte kunnat rösta då det tutat upptaget i luren, en hel del saknar också internationell telefon, med mera. 

Alla verkar dock ganska överens om att rätt låt inte vann. Här i Korea var Lili och Susie storfavoriter. Inte främst för att de hade en bra låt, utan snarare eftersom de är blonda och alla här är mörkhåriga, samt att de gillar djur, vilket de även gör här. Hund är en favorit både för Lili, Susie och koreaner. Dock av helt olika skäl.

Utom allt tvivel står dock att svenska folket måste ha problem som röstade Caroline af Ugglas till en såpass framskjuten position. Visst, det hon sjunger är bra, men det känns liksom inte riktigt melodifestival. Nästa år kanske vi ska ta med Thåström också? Eller? 

Kommentarer
Postat av: jonathan

Många koreaner har, som en följd av moderniseringen av landet, hund som husdjur och gillar dem precis lika mycket som vilken svensk som helst. Parallellt finns det fortfarande många som äter hundkött, fler män än kvinnor, och främst på sommaren. Det kött som tillagas på de restaurangerna som har hundkött på menyn kommer från en speciell hundras. Koreaner är i allmänhet väldigt trötta på västerlänningars attityd till deras ätande av hund (man äter förresten hund t ex i Thailand åxå) och oftast totala okunnighet om landet och dess kultur i övrigt. Jag hoppas att ni tar tillfället i akt och lär er så mycket som möjligt helst utan ovanifrånperspektivet och sprider det ni lärt er till omvärlden. Jag är övertygad om att vi mår bra av färre stereotypier och förutfattade meningar.

2009-03-16 @ 08:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0