Så fungerar det: Koreanskt discoljus!

I lördags var det KUBA welcoming party för oss utbytesstudenter. Kvällen inleddes med fotografering samt intag av pizza och någonting som närmast kan liknas vid mjölk med en liten mängd alkohol i, ca 6%. Denna dryck är relativt odrickbar för oss västerlänningar, men något av en nationaldryck för koreanska studenter.

Efter detta inleddes "festandet" med parningsdansen som framfördes av ett okänt antal studenter. Se tidigare blogginlägg. Inga västerlänningar deltog av förståeliga skäl i dansen.  När någon var nöjd med sin uppvisning drog den helt enkelt tag i valfri annan student som därmed fick ta dennes plats på dansgolvet. Så höll det på en stund.

Något senare sattes discoljuset igång. Faktum är att alla utbytesstudenter imponerades över att det blinkade i takt till musiken. Kommentarer hördes från olika håll om att detta var ett högteknologiskt land och att de väl helt enkelt redan tänkt på detta med ljus när de byggde lokalen. Vad vi inte tänkt på är att de förutom att vara högteknologiska även är rätt smarta, samt har billig arbetskraft. Gissa om vi skrattade när vi ca 30 min senare upptäckte detta:





Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken super cool header du har!

2009-03-12 @ 12:01:08
URL: http://annathomsson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hahahahahaha! Hur bra som helst ju!! :D

2009-03-12 @ 21:31:53
URL: http://metrobloggen.se/sandraasp
Postat av: Maria

Den där drycken heter makkoli och det finns visst västerlänningar som dricker den och som gillar:-)) Umgås de västerländska studenterna inte alls med de koreanska? Vad beror det på i så fall? Det du skriver är iofs intressant, men jag saknar ett inifrånperspektiv.

2009-03-13 @ 07:44:07
Postat av: Henrik

Haha, ja det finns kanske nån västerlänning som tycker det är ok. Men ingen jag känner iaf! :)



Självklart umgås vi en del över "gränserna", men nu i början är det få koreaner som tar kontakt, mest beroende på att de känner sig begränsade i språket. Däremot arbetar man tillsammans i skolan så det blir förmodligen att man umgås mer med koreaner ju längre terminen går.

2009-03-13 @ 10:09:51
URL: http://seoul.blogg.se/
Postat av: Vera

Hahaha :) Störtskönt!

2009-03-19 @ 12:12:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0