Peking 2.0

Idag har vi som sagt varit på muren. Guiden hämtade oss prick klockan 8 och vi åkte till den plats som Yongle, en av mingdynastins kejsare, ligger begravd vid. Det var ganska intressant men tyvärr fick man inte gå ned i det underjordiska rum där själva graven var eftersom det enligt guiden skulle förstöra silket i kläderna som fanns där om man öppnade upp allt. Vet inte om det stämmer.

Efter ytterligare två stopp, dels på en läkarstation där vi fick träffa kinesiska "doktorer" och dels där de tillverkade medaljerna till OS så var det dags för muren. 

Gårdagen beskrevs ju i ordalag som mäktig, imponerande och storslaget, och samma går väl att säga om muren. Jag tror det är svårt att förstå hur brant den är på sina ställen om man faktiskt inte varit här. Vi klättrade upp till den högsta punkten, vilket man tydligen var tvungen att göra för att vara en "hjälte". I bakgrunden på bilden nedan ser ni olika nivåer av berg. Muren försvann även bortom de allra högsta bergen längst upp till vänster.

Liksom allt annat här i Peking var entren till muren väldigt inriktad på försäljning. Säljare som drog och skrek. Som tur var fanns inget av detta uppe på själva muren. Om man har tid skulle jag nog rekommendera att man åker lite längre bort innan man kliver upp på muren, för att slippa både turister och säljare. Men oavsett så är det en imponerande skapelse som man verkligen bör besöka.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Visst är peking häftigt!! passa på att njuta ordentligt.. tentaplugget kan vänta! ;)

2009-05-25 @ 01:19:03
URL: http://hannalindqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0