Studiebesök

Idag är det studiebesök här på KUBS. Hundratals "barn" i varierande åldrar springer fram och tillbaka mellan olika platser en våning upp. De flesta stannar där och tar bilder, medan en och annan vågar sig nedför trappan för att få en lite närmare bild av oss som sitter här nere. Nyss gick två riktigt tuffa grabbar till och med runt med en filmkamera.

Som moteld plockade jag fram min kamera och fotade tillbaka. Det framgår inte av bilden, men ca 30 barn bokstavligen kastade sig bort för att slippa komma med på bild. Några stannade dock, och till och med vinkade.

Vad som är intressant är att här uppfostras vissa barn för att kunna komma in på den här skolan redan från när de är ganska små. Nästa vecka på tisdag är det en nationell helgdag kallad "barnens dag" (fritt översatt) och då kommer många familjer ta med sina 5-15 åringar hit och klä dem i examensdräkter som KUBS tillhandahåller. Därefter tar de bilder och berättar för barnen hur duktiga de måste vara i skolan för att en gång få ha på sig en sån dräkt på riktigt. Vi pratar alltså här om barn som i vissa fall precis börjat skolan, apropå att få låta barn vara barn. Men det ska tydligen börjas i tid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0